• Meeste bankdiensten stoppen per 1 augustus

  • In lijn aangekondigde ‘gecontroleerde afwikkeling’

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Per 1 augustus worden vrijwel alle bancaire diensten van Girobank stopgezet. Dat is geen verrassing en helemaal in lijn met de eerder bekendgemaakte stappen voor een gecontroleerde afwikkeling.

giro1Al in een brief van 15 juni dit jaar worden de klanten van Girobank ‘dringend verzocht zo snel mogelijk een bankrekening te openen bij een bank van keuze’, zodat de rekeningen kunnen worden opgeheven. Die oproep wordt nu opnieuw gedaan in een ‘belangrijke aankondiging’ op de website. Want vanaf 1 augustus zal de dienstverlening grotendeels stoppen. In de mededeling zet de bank nog eens op een rijtje hoe dat in zijn werk gaat. Met ingang van 1 augustus worden periodieke overschrijvingen (standing orders) en automatische incasso’s stopgezet en zal Girobank niet langer zorg dragen voor de AOV-uitbetalingen. Overboekingen naar derden, bijvoorbeeld voor de betaling van de water- en elektriciteitsrekening of de omzetbelasting, en het storten van contant geld of cheques, is vanaf volgende maand niet meer mogelijk. Ook verwerkt de bank niet langer contante transacties in vreemde valuta. Vanaf 1 september worden transacties die via het platform voor internetbankieren binnenkomen niet verder afgehandeld en op 15 september worden alle pinpassen gedeactiveerd. De geldautomaten (ATM’s) zijn eerder deze maand, op 15 juli, buiten werking gesteld. Creditcards zijn al sinds december 2019 niet meer te gebruiken.
,,Naar verwachting zal Girobank per 1 oktober 2021 haar bancaire diensten volledig staken”, aldus de brief van 15 juni aan de resterende klanten. Alleen het filiaal te Janwé is voorlopig nog geopend ‘voor inlichtingen’.
De leningenportefeuille van Girobank is overgedragen aan Gi-Ro Settlement Holding nv. Het gaat dan hoofdzakelijk om uitstaande leningen, zoals een hypotheek. Deze groep, kredietnemers of leners, wordt apart geïnformeerd over de gevolgen van deze overdracht.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).