Burgers beginnen petitie om bouw rolstoelhelling tegen te gaan

Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Onder de bevolking van Curaçao is grote verontwaardiging en boosheid ontstaan door de constructie van een rolstoelhelling bij een van de mooiste en populairste stranden van Curaçao: Playa Kenepa Grandi.

kenepaOnder de kop ‘Stop constructie en verwijder de helling bij de Knipbaai op Curaçao’ zijn bezorgde burgers inmiddels een petitie begonnen. Deze kon gisteren al op meer dan 2.000 handtekeningen rekenen. De petitie betreft een initiatief van burgers Nihaila Pieter en Laeticia Xavora. ,,Uit respect voor Moeder Natuur die ons dit prachtige juweeltje van een strand heeft geschonken dat onze cultuur en de geschiedenis van ons eiland en de lokale bevolking waarborgt, vragen we u beleefd maar dringend om te tekenen tegen dit gigantische gedrocht”, staat in de inleiding van de petitie.
Pieter en Xavora benadrukken niet tegen het idee van een rolstoelhelling om mensen met een handicap toegang te geven tot het strand te zijn - ‘wat een heel mooi initiatief is’ - maar dat de huidige constructie het natuurlijke strand bederft. Het tweetal noemt de huidige constructie een ‘gigantisch en lelijk stuk niet-vakmanschap’. ,,Dit druist in tegen alle toeristische promoties en duurzame natuurbeschermingsacties, aangezien er al een bestaande weg is die heel goed kan worden omgevormd tot een gehandicapten toegankelijkheid”, vervolgen zij. ,,Door het ondertekenen van deze petitie kunt u ons helpen met het verzoek om wat er gebouwd wordt te verwijderen en met een meer natuurvriendelijke oplossing te komen.”

Wilt u het vervolg van dit artikel lezen? Neem een online abonnement op de krant.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.