Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad – De Raad van Kinderen presenteerde onlangs onder begeleiding van de Missing Chapter Foundation haar adviezen aan het team van LionsDive Beach Resort Curaçao. lionsTijdens de dialoogsessie deelden 13 leerlingen van groep 8 van de Schotborgschool in Koraalspecht, de voornaamste conclusies en adviezen om de dienstverlening van LionsDive Beach Resort Curaçao te optimaliseren, zodat gasten een onvergetelijke ervaring beleven.
De kinderen hebben de afgelopen periode veel geleerd over LionsDive, de hotelgasten en de samenwerkingspartners. Ze kregen een rondleiding door het resort en mochten zelfs een kijkje nemen in de keukens van een aantal restaurants. Vervolgens gingen de kinderen in gesprek met toeristen, deden onderzoek en presenteerden zij afgelopen week hun bevindingen in de grote vergaderzaal van LionsDive Beach Resort Curaçao.
Uit het onderzoek kwam naar voren dat hotelgasten over het algemeen zeer tevreden zijn over het LionsDive resort. Tijdens de sessie werden wel inconsistenties blootgelegd, onnodige ingewikkeldheden ontmanteld en conclusies gekoppeld aan bijzonder creatieve oplossingen, die de dienstverlening van LionsDive zal optimaliseren en de beleving en kwaliteit ervan verhogen. ,,Iedereen verdient een volwaardige stem in onze samenleving, ongeacht leeftijd, achtergrond of niveau”, zo sprak algemeen directeur van LionsDive Beach Resort Curaçao, Edward Suares na afloop. ,,Kind-inclusie symboliseert burgerparticipatie, in de breedste zin van het woord. Kinderen bekijken de wereld vanuit een heel eigen perspectief en dat zorgt voor eerlijke, verfrissende ideeën en verrassende observaties. Daarnaast is de jeugd niet alleen de toekomst, maar ze zijn ook de burgers van vandaag en uiteindelijk moeten alle generaties de wereld van de toekomst kunnen vormen. Lokale, educatieve en duurzame projecten, die bijdragen aan de ontwikkeling van onze toerisme en maatschappij, ondersteunen wij graag. Wij zijn bijzonder trots op onze samenwerking met de Missing Chapter Foundation en willen de Raad van Kinderen nogmaals van harte bedanken voor hun voorgestelde oplossingen die we zullen gaan implementeren.”
De Raad van Kinderen is opgericht in 2010 door prinses Laurentien, die tevens directielid is van de Missing Chapter Foundation. Deze organisaties hebben als gezamenlijke missie dat kinderen structureel en op een constructieve manier hun stem kunnen laten horen.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.