Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) Zita Jesus-Leito (PAR) moet duidelijkheid verschaffen over de plannen die het kabinet heeft met de panden van het Curaçaohuis aan de Badhuisweg, de Wagenaarsweg en de Prinsegracht in Den Haag.

curacaohuisIn een brief aan de minister stelt PAR-Statenlid Ana Maria Pauletta vragen over de intenties van het kabinet ten aanzien van deze drie panden, of het de bedoeling is dat het Curaçaohuis weer teruggaat naar de Badhuisweg en Wagenaarsweg en hoe het zit met het onderhoud van de panden. ,,De drie panden aan de Badhuisweg en Wagenaarsweg zijn onder de waarde te koop gezet en gedurende de Statenvergadering van 26 september 2017 is de verkoop ervan stopgezet. Dit resulteerde in een rechtszaak die het land won”, zo schrijft de parlementariër in haar brief aan de minister. ,,We moeten ons bewust zijn van het feit dat we vanwege wanbeleid uit het verleden voor enorme kosten zouden moeten hebben opgedraaid, maar ook te maken zouden hebben gehad met het verlies van meer dan 4 miljoen én van drie gebouwen.”
Pauletta bezocht de panden tijdens haar recente bezoek aan Nederland.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.