Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De regering laat Robbie’s Lottery niet stikken en heeft wel degelijk aandacht voor de situatie waarin de loterijverkoper zich bevindt, nu deze geen nieuwe bankier kan vinden.

robbiesDat is door Financiënminister Kenneth Gijsbertha (MAN) naar voren gebracht in het Statendebat van gisteren.
Statenlid Charles Cooper (MFK) wilde weten of het klopt dat 150 werknemers van Robbie’s nu ontslag aangezegd is. Een aantal noemde Gijsbertha niet, maar hij bevestigde wel dat medio april door het Administratiekantoor Dollar van Robbie dos Santos een ontslagverzoek is ingediend bij het ministerie van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (SOAW). ,,SOAW heeft hier nog geen beslissing over genomen”, aldus de minister. Cooper kaartte ook aan dat het tegenstrijdig is als Robbie’s wel een vergunning heeft voor de verkoop van de ‘Wega di Number’, dat dit ook belastinginkomsten oplevert, maar dat er vervolgens geen bank is met wie de loterijinstelling bankzaken kan doen. Volgens Cooper wordt daar mee illegale ‘undergroud banking’ in de hand gewerkt. Daarop antwoordde Gijsbertha: ,,De regering heeft samen gezeten met vertegenwoordigers van Robbie’s en zijn op zoek naar een oplossing. We willen wel dat de gokindustrie blijft voortbestaan ook omdat er veel mensen werken. Dat we Robbie’s aan zijn lot hebben overgelaten, is niet waar. En binnenkort zal ook aangekondigd worden dat er een oplossing gevonden is. De ‘Wega di number’ is legaal en we doen er alles aan dat er geen illegale activiteiten plaatsvinden.”
Medio maart werd de relatie tussen de Maduro & Curiel’s Bank (MCB) en Robbie’s na het uitspreken van een vonnis opgezegd. De rechter was het eens met de bank die aanvoerde reputatieschade te willen voorkomen gezien de recente strafrechtelijke veroordelingen van Dos Santos en zijn loterijbedrijven en de aard en omvang van de bewezenverklaarde strafbare gedragingen.
Robbie’s heeft tot eind juni de tijd gekregen om een alternatief te vinden voor het aanhouden van bankrekeningen.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.