Exact 50 jaar na dato begint morgen een crowdfundactie voor de restauratie en conservering van de muurschilderingen van Ras Elijah.

Restauratie schildering 30 mei 1De gebeurtenissen van 30 mei 1969 vormen een markant punt in de collectieve geschiedenis van Curaçao en Elijah legde dat in 1996 op zijn eigen indringende wijze vast in de smalle Bajonetstraat in Otrobanda. Naast groten der Aarde zoals Nelson Mandela, Martin Luther King en Haile Selassie, schilderde de Curaçaose kunstenaar in 1996 de sleutelfiguren van de gebeurtenissen van 30 mei 1969: Amador Nita, Wilson ‘Papa’ Godett en Stanley Brown. De muurschildering wordt, als alles naar verwachting loopt, eind dit jaar onder handen genomen.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.