Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De premiers van Curaçao en Aruba, Eugene Rhuggenaath en Evelyn Wever-Croes, hebben gisteren uitvoerig gesproken met secretaris-generaal Luis Almagro van de Organization of American States (OAS).

bezoekpremiersDaarbij is stilgestaan bij de politieke en economische crisis van Venezuela en de gevolgen voor het Caribisch gebied. ,,Het is belangrijk dat de internationale gemeenschap samen komt (#huntu) en begrijpt wat de gevolgen zijn van de migratiecrisis. We hopen als Landen in het Koninkrijk dat er een vreedzame oplossing komt en wensen Venezuela beterschap toe”, zo schrijft Rhuggenaath op Facebook.
Ook is gesproken met Bonnie Glick van US Aid en met Koninkrijksambassadeur Henne Schuwer. ,,Er is gesproken over hoe US Aid Curaçao kan steunen bij de migratiestroom van Venezolanen. Als het zover is dat de humanitaire hulp aan Venezuela uitgebreid kan worden, dan staat Curaçao ook klaar om als hub te fungeren”, aldus de premier op Facebook
De premiers hebben ook aan tafel gezeten met functionarissen van het US State Department en de Nationale Veiligheidsraad bij het Witte Huis.
Tot slot is er nog een ontmoeting geweest met Special Envoy voor Venezuela Elliott Abrams bij het State Department in Washington D.C. Dit bezoek ging over de raffinaderij en Curoil. Daarbij is ook de impact - ‘van 25 procent op onze economie’, aldus Rhuggenaath - van Venezuela besproken en de sancties die het Zuid-Amerikaanse land zijn opgelegd.
Rhuggenaath: ,,We zijn tevreden over de speciale vrijstelling die het Office of Foreign Assets Control aan Curaçao heeft verleend in samenspraak met het Department of State. Maar we moeten wel snel een oplossing vinden voor de raffinaderij.”


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.