Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Er is namens de regering geen enkel besluit om het Ubersysteem op Curaçao te introduceren. Dat stelt minister Zita Jesus-Leito (PAR) van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning met klem.

F06 OP Geen Uber op Curaçao ELSDe minister reageert hiermee op verschillende berichtgevingen over de mogelijke implementatie van het Ubersysteem, dat gezien kan worden als een vorm van een moderne taxi, op Curaçao. Uber is een Amerikaanse app waar in de Verenigde Staten en veel andere landen gebruik van kan worden gemaakt om transport te regelen. Wie aan bepaalde vereisten voldoet, kan zich bij het systeem aansluiten en zo aanmelders op verzoek transporteren. Op Curaçao heeft de regering echter géén besluit genomen om dit systeem te implementeren, aldus de verantwoordelijke minister, die in dit kader stelt dat deze ontwikkeling de taxisector benadeeld en een verwoestend effect heeft op de inkomsten van de taxichauffeur. ,,Namens de regering is er geen enkel besluit of beleid om het huidige vergunningensysteem te wijzigen”, aldus Jesus-Leito.
De bewindsvrouw is verder van oordeel dat er verschillende globale ontwikkelingen zijn die van invloed zijn op sectoren als toerisme, telecommunicatie en transport. ,,Feit is dat deze ontwikkelingen langzaam maar zeker ook op Curaçao zullen worden geïntroduceerd. Goede voorbeelden zijn WhatsApp en Airbnb. Curaçao en iedereen die actief is binnen de genoemde sectoren moeten er dus voor zorgen deze ontwikkelingen voor te zijn en methodes te ontwikkelen waarmee zij zichzelf beschermen, of mee kunnen groeien met deze ontwikkelingen”, aldus Jesus-Leito.

 

 


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.