Na sloop begint eind dit jaar bouw bij Groot Santa Martha
Van onze redactie
Willemstad - Het toerisme dat nu al bepalend is voor de Curaçaose economie ‘zal alleen maar verder groeien’. Dat zegt Robbin Vogels, general manager van het Avila Beach Hotel en initiatiefnemer voor het project bij het voormalige Coral Cliff te Groot Santa Martha.

vogelsavila,,We leven in een wereld waarin mensen meer te spenderen hebben en steeds vaker voor een ander soort vakantie kiezen. Er groeit een generatie op die de wereld op een actieve manier wil ontdekken.” Zo wordt Vogels aangehaald door Curaçao, de uitgave van het kabinet van de Gevolmachtigde minister van Curaçao in Den Haag.
Het gehele meerjarenproject vergt een investering van zo’n 250 miljoen gulden en zal 1.000 tot 1.500 banen opleveren. Met de eerste fase is 60 tot 80 miljoen gemoeid en levert werk voor 250 personen op. ,,Wij durven de investering aan omdat wij alle vertrouwen hebben in de toekomst van Curaçao.”
Tegenover het blad van het Curaçaohuis zegt hij: ,,Ik was altijd al weg van die locatie. Het terrein dat we in erfpacht hebben genomen heeft een kustlijn van een kilometer. Wij hebben berekend dat er genoeg ruimte is voor 800 kamers, zonder dat je dicht op elkaar hoeft te bouwen. Het hele project willen we fase voor fase in tien jaar realiseren. We beginnen met 200 kamers.”
Eerst zal wat er nu staat moeten worden gesloopt. ,,Eind dit jaar willen we met de bouw beginnen. Alle kamers hebben zeezicht. Over 2,5 jaar kunnen we de eerste gasten verwelkomen. Het wordt een viersterren all-inclusive resort met veel voorzieningen. Qua sfeer zal het meer de kant opgaan van Lions Dive dan Avila. Het wordt een beetje adventure-achtig, voor actieve vakantiegangers.”
Lions Dive is het hotel dat zijn vader Will Vogels groot heeft gemaakt. Avila is het hotel dat de familie Vogels eind 2015 kocht en door Robbin wordt aangestuurd. Coral Cliff, door het magazine omschreven als ‘één van de mooiste plekjes van Curaçao dat er al jaren haveloos bijligt’. Maar dat laatste gaat veranderen. De hoteliers Will Vogels en zijn zoon Robbin en de projectontwikkelaars Maarten en Phillip van Alstede (IDHG) hebben het 150.000 vierkante meter grote, aan zee grenzende terrein van Coral Cliff in erfpacht genomen.
Waar nu nog de ruïnes staan van het vroegere Sunset Waters verrijst een waar vakantieparadijs. Het begon, aldus het artikel, met een ontmoeting van twee oud-studiegenoten. ,,Bij Phillip op kantoor viel mijn oog op een project dat zij wilden ontwikkelen en waarvoor ze een partner zochten. Ik heb het met mijn vader besproken en die was ook meteen enthousiast”, aldus Vogels junior die vijf was toen hij op Curaçao belandde.
,,Mijn vader kreeg er een baan dus verhuisde ons gezin naar Curaçao. Vier jaar later zijn mijn ouders gescheiden en ben ik met mijn moeder en broer teruggegaan naar Nederland. In de jaren daarna ging ik in de vakanties vaak naar mijn vader die manager was geworden bij Lions Dive.”
Op zijn 18e heeft Robbin een jaar meegewerkt in het hotel en bij de duikschool. ,,Daarna ben ik in Nederland gaan studeren en aan het werk gegaan. Een paar jaar geleden belde mijn vader. Hij had gehoord dat het Avila hotel te koop zou komen. Hij had interesse en vroeg of ik wilde meedoen. Ik heb meteen mijn baan opgezegd en ben naar Curaçao vertrokken. De deal was toen nog niet eens rond.”
Het Coral Cliff-project betekent dat hij voorlopig vastzit aan Curaçao. ,,Dat vind ik helemaal niet erg. Ik voel me hier meer thuis dan in Nederland”, zegt hij in gesprek met de uitgave van het kabinet van de Gevolmachtigde minister. Robbin Vogels is goed te spreken over de medewerking van de Curaçaose overheid bij de totstandkoming van de erfpachtovereenkomst. ,,Je hoort wel eens klagen over de red tape, maar daar hebben wij niets van gemerkt. Alle procedures verliepen vlot en transparant. De contacten waren en zijn plezierig.”


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).