Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Met de komst van het eerst Fokker 70-toestel van JetAir Caribbean op luchthaven Hato krijgt de Curaçaose luchtvaartmaatschappij United Caribbean Airlines bv van ondernemer António ‘Tony’ Ribeiro echt vorm.

jetairHet vliegtuig, een ex-Cityhopper van de KLM met een capaciteit van 80 passagiersstoelen, is na een grondige onderhoudsbeurt bij Fokker Services in Azië via Amerika naar Curaçao gekomen. In de Verenigde Staten is het toestel opnieuw gespoten in de kleuren van JetAir. Het registratienummer is PH-KZD.
De maatschappij gaat opereren onder de licentie van United Caribbean Airlines, ‘een reeds bestaande operator’, aldus een persbericht van het JetAir-team. De JetAir is sinds oktober 2018 bezig met de procedure voor het verkrijgen van het Air Operating Certificate (AOC).
,,Met de komst van het vliegtuig gaan we de laatste fase in voor het verkrijgen van het AOC. De maatschappij hoopt alle benodigde vergunningen gedurende de maand april te ontvangen, zodat ze direct daarna met de commerciële activiteiten kunnen starten.”
Volgende maand zal ook de tweede Fokker 70 van JetAir op Curaçao arriveren. Dit toestel zal vooral als reserve dienstdoen en is bedoeld om de on time performance voor de toekomstige operatie te garanderen, zo laat het team weten.
De nieuwkomer op de markt zal zich gaan richten op directe verbindingen tussen Curaçao en de regio, meer specifiek op de traditionele routes die ook door voorgaande maatschappijen (zoals Insel Air, red.) werden bediend, en waar altijd veel vraag naar is geweest.
Het gaat dan in eerste instantie niet om de zogeheten interinsulaire verbindingen tussen de ABC+ S (Aruba, Bonaire, Curaçao en Sint Maarten), die al door andere bestaande vliegbedrijven worden aangevlogen, zoals Divi Divi Air (samen met Corendon), EZ Air, Aruba Airlines en Winair. Maar juist als aanvulling hierop naar middellange bestemmingen.
Exacte details wil JetAir in dit stadium nog niet vrijgeven, maar de onderneming van Ribeiro wil al wel verklappen dat routes zoals naar Trinidad, Jamaica, Haïti en Medellín In Colombia ‘op zo kort mogelijke termijn zullen worden opgestart’.
De verkoop van de tickets zal beginnen zodra de maatschappij meer duidelijkheid heeft over wanneer het AOC door de Curaçaose burgerluchtvaartautoriteit CCAA zal worden afgegeven. ,,Tot dat moment moeten we allemaal nog even geduld hebben,” aldus het JetAir-team, dat naast Ribeiro onder meer bestaat uit Robert Maas.

 


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).