Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Bondscoach Remco Bicentini heeft de selectie van het Curaçaose voetbalteam bekendgemaakt. De Curaçaose ploeg speelt zaterdag 23 maart uit tegen Antigua en Barbuda in de kwalificatieronde voor de Concacaf Nations League.

voetbalselectieVan de 23 spelers die Bicentini heeft uitverkoren voor zijn selectie spelen er vier in de eerste divisie van Curaçao, zo blijkt uit een bericht op Facebook van de Curaçaose voetbalbond FFK. De lokale spelers zijn: Jimbertson Vapor en Rowendy Sumter, beiden van Scherpenheuvel, Jarzinho Pieter van Vesta en Ruensly Leuteria van Jong Holland. De Curaçaose selectie bestaat verder uit: Eloy Room (PSV), Shanon ‘Cheese’ Carmelia (IJsselmeervogels), Elson ‘Sontje’ Hooi (ADO Den Haag), Leandro Bacuna (Cardiff), Michaël Maria (FC Twente), Rhu-Endly ‘Cuco’ Martina (Feyenoord), Reangelo Janga (Astana), Ayrton Statie (FC Lienden), Gevaro Nepomuceno (Oldham Athletic), Darryl Lachman (PEC Zwolle), Jarchino Antonia (Omonia Nicosia), Shermaine Martina (MVV), Shermar Martina (MVV), Charlison Benschop (De Graafschap), Brandley Kuwas (Heracles), Jurich Carolina (FC Den Bosch), Jeremy de Nooijer (FK Suduva), Quentin Jakoba (Kozakken Boys) en Gervane Kastaneer (NAC).
De kwalificatie voor de Concacaf Nations League 2019-20 wordt gespeeld tussen september 2018 en maart 2019 en dient om te bepalen welke landen in welke divisie van de competitie worden ingedeeld. Het toernooi wordt voor het eerst georganiseerd en vervangt de vriendschappelijke interlands. Curaçao staat aan kop in de kwalificatieronde met 9 punten uit drie wedstrijden. Ook Haïti, Canada, Cuba, Jamaica en Martinique - respectievelijk op de tweede, derde, vierde, vijfde en zesde plek - wonnen alle drie de partijen, maar Curaçao heeft het beste doelsaldo met 21 doelpunten voor en 0 tegen. De kwalificatieronde begon september vorig jaar. In november won Curacao thuis nog met 6-0 van Guadeloupe.
Concacaf is de voetbalbond voor Noord-Amerika, Centraal-Amerika en de Cariben. Ook de Zuid-Amerikaanse landen Guyana en Suriname, en het Franse overzeese departement Frans-Guyana zijn lid. In totaal zijn er 40 leden.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.