Van een onzer verslaggevers

Willemstad - De werknemers van Damen Shiprepair en Conversion legden gisterochtend het werk neer en blokkeerden de poorten.

damen Ze willen duidelijkheid van de directie van het bedrijf over de hun beloofde collectieve arbeidsovereenkomst (cao). Moederbedrijf van de Curaçaose onderneming, Damen Shipyards, nam twee jaar geleden de failliete Curaçaose Droogdok Maatschappij over, maar legde sindsdien de werknemers nog geen nieuwe cao voor. De werknemers werden gesteund door de vakbond Petroleum Workers Federation of Curaçao (PWFC). Voorzitter Angelo Meyer kwam met de directie van Damen Shiprepair tot overeenstemming om vanaf maandag verder te praten, aangezien er dan twee topmensen van het moederbedrijf bij zouden kunnen zijn.
Dat was in eerste instantie niet genoeg voor de werknemers, maar in tweede instantie nam men er toch genoegen mee toen de directie verklaarde ‘een heel eind op weg te zijn in de besprekingen en nu in de afrondende fase te verkeren’. De directie deed voorts een dringend beroep op de werknemers om weer aan de slag te gaan, aangezien ‘er veel werk op ons ligt te wachten’. De werknemers gingen vervolgens aan de slag, maar pas nadat een actievoerder had geroepen dat de acties hervat zullen worden indien er begin volgende week geen duidelijkheid is.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.