Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - De bouw van het hotel van Corendon Curaçao gaat spoedig van start. Minister Zita Jesus-Leito (PAR) van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) heeft onlangs de vergunning voor de bouw van de eerste fase van het toeristisch project uitgegeven.

corendonOp de locatie van het voormalige Holiday Beach en Veneto moet dit jaar nog de bouw en renovatie van het 50 jaar oude Holiday Inn gerealiseerd worden. Na deze eerste fase, die volgens planning half december 2019 afgerond moet zijn, zullen er 350 kamers zijn. In fase twee wordt het ernaast gelegen erfpachtterrein van bijna 38.000 vierkante meter ontwikkeld met daarop nog eens 450 kamers. Eerder liet Corendon-eigenaar Atilay Uslu al weten dat deze fase eind 2020 wordt opgeleverd. ,,Corendon Curaçao zal het gebied van Otrobanda tot een nieuw en ongekend niveau verheffen”, zo stelt Jesus-Leito.
Het Corendon Curaçao-project werd in het laatste kwartaal van 2018 ingediend. ,,Aan het begin van 2019 heeft de Dienst Ruimtelijke Ordening & Planning (ROP) samen met de minister hard gewerkt om - gezien de omvang van dit project - de bouwvergunning op korte termijn uit te kunnen geven”, zo staat in een schriftelijke verklaring van het ministerie van VVRP. Gedurende de behandeling van de vergunning hebben verschillende overheidsentiteiten, zoals de brandweer, advies gegeven over verschillende belangrijke aspecten die gepaard gaan met het uitgeven van de bouwvergunning aan Corendon Curaçao.
In afwachting van de vergunning hebben de aannemers niet stilgezeten. De voorbereidende werkzaamheden zijn al in vergevorderd stadium. General manager van het toekomstige resort, Caroline Härtel, laat desgevraagd weten dat de sloopwerkzaamheden van het oude hotel inmiddels volledig zijn voltooid. De renovatiewerkzaamheden zijn gestart, er wordt al geheid en de nieuwbouw zal daarom ook snel volgen.
Dit project heeft een grote economische impact op Curaçao en is vooral van architectonische waarde voor de omgeving van Otrobanda. Eerder werd bekend dat Corendon in totaal zo’n 87 miljoen dollar in de bouw pompt. Parallel aan het Corendon Curaçao-project wordt ook het mangrovegebied en de verschoning hiervan aangepakt, zo belooft het ministerie van VVRP.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.