Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Joop Kooijman, de oprichter van de Citro, is in Oslo, Noorwegen, geëerd met de Award for Lifetime Achievement in the Maritime SAR Sector.

citroAfgelopen week zijn alle genomineerden voor de IMRF Excellence Award afgereisd naar Oslo. Hier werden donderdag tijdens het Award Diner de winnaars bekendgemaakt. De IMRF (International Maritime Rescue Federation) heeft drie jaar geleden besloten om de mensen die hun leven wagen om dat van andere op zee te redden, te eren. Zowel individuen als organisaties en bedrijven over heel de wereld komen in aanmerking.
Er zijn verschillende categorieën waarvoor iemand in aanmerking kan komen. De Award for Lifetime Achievement in the Maritime SAR Sector ging dit jaar als uitzondering naar twee winnaars: Kooijman van de Citro en Nick Guerchev, de oprichter van Bulsar. De jury stelt dat beide mannen een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan de veiligheid op zee.
Kooijman was zeer geëmotioneerd en droeg zijn prijs op aan zijn vrouw Julie Kooijman, die hem gedurende alle jaren trouw heeft bijgestaan.
Op internationaal niveau wordt de Citro nu erkent als een degelijke organisatie die alle operationele aspecten voor zoeken en redden op zee onder controle heeft en op een hoog niveau functioneert.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.