De stichting Fundashon Foko, die zich inzet voor homo’s en onder aanvoering staat van Mario Kleinmoedig, wijt de discussie rond de gekleurde regenboogvlaggen aan ‘homofobie’.

vlaggenDeze week vindt zowel de Cultuurweek als de Curaçao Pride plaats, waardoor overal nationale vlaggen en regenboogvlaggen hangen. Volgens het vlaggenprotocol mogen deze twee varianten niet aan dezelfde paal hangen, maar dat is op twee plekken wel gebeurd. Kleinmoedig legt uit dat de betreffende bedrijven er niet van op de hoogte waren en er op zijn gewezen. Desondanks heeft het de nodige ophef opgeleverd op sociale media. ,,Er lijkt een homofobie te heersen waardoor mensen zich tegen de parade en de vlaggen uitspreken”, reageert Kleinmoedig op de discussie. 


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.