Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Jurgen Lippinkhof, de commercieel directeur van Insel Air, heeft gisterochtend zijn ontslag ingediend. Dat bevestigt Lippinkhof tegenover deze krant. Hij blijft nog twee tot drie maanden aan om de zaken netjes af te wikkelen.

lippinkhof2Ceo Lars de Brabander laat weten dat ook de financieel manager vertrekt. Welingelichte bronnen melden tegenover deze krant dat het om IJede van der Kooij gaat.

Het vrijwillig ontslag van de commercieel directeur van het noodlijdende luchtvaartbedrijf is een stap uit solidariteit, zo laat hij weten. ,,Het belang van het bedrijf en zijn mensen staat voor mij voorop. Als iemand van de directie zijn ontslag indient, heeft  dat meer impact dan wanneer een personeelslid met een andere functie wordt ontslagen. De beste bezuinigingen doe je aan de top”, aldus de chief commercial officer. ,,Hopelijk kunnen door mijn ontslag meer mensen blijven.”
Lippinkhof trad twaalf jaar geleden als manager commercial operations in dienst van Insel Air. Na een jaar werd hij benoemd tot commercieel manager. ,,Ik heb het bedrijf helpen opbouwen. De groei die we hebben meegemaakt was mooi om te zien en het was fijn om te doen. Daarna is het iets minder gegaan, maar ik heb nog steeds alle vertrouwen in het bedrijf. Ik ben er nog steeds van overtuigd dat er een toekomst is voor Insel, al dan niet in afgeslankte vorm.”


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.