Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De kustwacht heeft zaterdagochtend een megavangst gedaan op zee. Een patrouillevliegtuig van de kustwacht nam een onverlicht bootje waar ter hoogte van Awa Blanku en stuurde er een vaartuig op af om poolshoogte te nemen. In het bootje werden 11 balen verdovende middelen aangetroffen, met een totaalgewicht van 340,66 kilo; een straatwaarde van 3 tot 5 miljoen gulden.

kustwachtNa de melding voer de Metal Shark I-03 uit richting de aangegeven locatie, met als doel het vaartuig te onderscheppen. Tegen 4.24 uur had de Metal Shark het bootje op zijn radarscherm en bij aankomst op locatie werd geconstateerd dat het vaartuig was gestrand op de rotsen. Het bootje, met Curaçaos registratienummer, was niet te benaderen door de Metal Shark, waarop enkele kustwachters te water gingen om het vaartuig nader te onderzoeken. Aan boord troffen de kustwachters 11 balen waarvan op dat moment het vermoeden bestond dat er verdovende middelen in zaten. Dit vermoeden kon later worden bevestigd.
Het patrouillevliegtuig van de kustwacht, de Dash, hield de hele operatie vanuit de lucht in de gaten. Om 4.28 meldde werd vanuit de Dash gemeld dat men twee personen in zicht had op het land, op ongeveer 30 meter van waar het vaartuig was aangetroffen. Met behulp van de Dash en na een zoektocht in het mangrovebos ten oosten van Fuikbaai werden de twee verdachte personen, beiden van Curaçaose origine, gevonden, aangehouden en overgebracht naar de kustwachtsteiger te Parera, waarna ze zijn overgedragen aan de politie.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.