Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Qredits Kòrsou heeft deze week de 32e kredietverstrekking gedaan waarmee een totaal leningbedrag is uitgegeven van 1 miljoen gulden.

qredits

Dat is op feestelijke wijze gebeurd. ,,Al dit geld is geïnvesteerd in lokale bedrijven en dus de economie”, aldus de minister van Economische Ontwikkeling, Steven Martina (MAN) bij deze gelegenheid. Het kantoor van Qredits ging in april van dit jaar open. De kredieten zijn voor zowel startende ondernemers als ondernemers die hun activiteiten zouden willen uitbreiden. Tot nu toe zijn 21 nieuw bedrijven geholpen en 11 bestaande bedrijven. Onder deze bedrijven een restaurant, een souvenirwinkel, een pruikenbedrijf en een plek waar vegetarisch eten bereid wordt. ,,De bedrijven worden ook gecoacht”, zo is door Qredits-directeur Elwin Groenevelt uitgelegd. Het bedrijf is ook actief in Nederland, heeft filialen op Bonaire, Aruba en Sint Maarten en heeft al meer dan 20.000 bedrijven financieel bijgestaan. Raiska Herrera houdt zich voornamelijk bezig met de evaluatie van de vele financieringsverzoeken die binnen komen. De leningen gaan tot een maximumbedrag van 50.000 gulden inclusief coaching en hulp bij het ontwikkelen van een businessplan.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.