Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Na een lang uitleveringsproces is oud-minister George Jamaloodin (MFK) op Curaçao. Dat maakt het Openbaar Ministerie (OM) bekend.

F01 Jamaloodin op Curacao 1Gisteren is hij door de Venezolaanse autoriteiten overgedragen aan leden van het Curaçaose arrestatieteam, die hem naar vliegveld Hato hebben vergezeld.
Bij zijn aankomst op Curaçao is Jamaloodin direct aangehouden en in verzekering gesteld, waarna hij werd voorgeleid aan de rechter-commissaris. Het ondervragingsproces van Jamaloodin, die als verdachte geldt in een drietal strafrechtelijke onderzoeken, zou gisteren meteen beginnen, zo laat Guillano Schoop, de officier van justitie die belast is met de woordvoering in deze zaak tegenover deze krant weten. Hoe lang dit proces duurt, is vooralsnog onduidelijk. ,,Het gaat om verschillende beschuldigingen, waarbij in drie zaken verschillende verklaringen zijn afgelegd. Daar wordt Jamaloodin nu mee geconfronteerd en dan krijgt hij de kans zich te verdedigen”, aldus Schoop.
De Tribunal Supremo de Justicia Venezuela - het hooggerechtshof van Venezuela - vonniste reeds op 4 augustus 2017 dat uitvoering kon worden gegeven aan de zogeheten passieve uitlevering van George Ranjit Mohamed Jamaloodin (50). Sindsdien wachtte hij in Venezuela tot hij zou worden uitgeleverd aan Curaçao. In de tussentijd heeft Jamaloodin - die van 2010 tot 2012 minister van Financiën was in het kabinet-Schotte - op alle manieren en met verschillende advocaten getracht zijn uitlevering aan te vechten. Zijn uitlevering is uiteindelijk mogelijk gemaakt dankzij een samenwerking met Interpol, het Openbaar Ministerie in Caracas, het ministerie van Binnenlandse Zaken van Venezuela, de Nederlandse ambassade in Caracas en het Korps Politie Curaçao.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.