Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Curaçao zou ook het fenomeen Bob (Bewust Onbeschonken Bestuurder) moeten invoeren om zo meer verkeersongelukken te voorkomen.

bobDat heeft de minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP), Zita Jesus-Leito (PAR) in een persconferentie verklaard. Zij verwijst naar Nederland waar de Bob degene is die geen alcohol gebruikt als er nog gereden moet worden. Het is de week van Veilig Verkeer en de minister heeft het nieuwe verkeersbeleid uit de doeken gedaan. ,,We willen voldoen aan de internationale norm van niet méér dan vier doden op elke 100.000 inwoners. Dat zou voor Curaçao een maximaal aantal van zes tot acht doden per jaar moeten zijn. Dit jaar zijn er al tien doden in het verkeer. De teller eindigde in 2016 en 2017 op respectievelijk 18 en 19 doden”, aldus de minister.
Oorzaken van de verkeersongevallen zijn voornamelijk te hard rijden, maar ook het alcoholgebruik. Er is een nieuwe blaastest die het Openbaar Ministerie (OM) eerdaags gaat inzetten, zo is aangekondigd. Ook wordt de wetgeving aangepast zodat alcoholgebruik en andere verkeersovertredingen en de gevolgen ervan, zoals bijvoorbeeld ‘dood door schuld’, bestraft kunnen worden, zo heeft verkeersexpert Lernnerth Angela tijdens de persconferentie nader uitgelegd.

 


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.