Van een onzer verslaggevers

Willemstad - Minister Quincy Girigorie van Justitie heeft de druk opgevoerd: het onderzoek naar het politieoptreden tijdens de manifestatie bij Baoase moet komende vrijdag al zijn afgerond. Dat heeft de Justitieminster aan deze krant verklaard.

Baoase 1Tijdens een persconferentie afgelopen zaterdag over de uit de hand gelopen manifestatie bij het luxeresort, verklaarde de minister dat de politie daar aanwezig was om te voorkomen dat het zou escaleren. Maar op het moment dat de situatie uit de hand liep heeft de politie niet opgetreden. De minister waarschuwde toen al meteen dat alle mensen die gefaald hebben, daarvoor verantwoordelijk zullen worden gesteld.
Girigorie laat nu weten bewust vaart te willen zetten achter het interne onderzoek naar het politieoptreden. ,,Dat kan ik bij het interne onderzoek doen, omdat de politie onder mijn verantwoordelijkheid valt. Ik heb uiteraard geen invloed op het strafrechtelijk onderzoek naar de ongeregeldheden bij het resort”, aldus de bewindsman. Dit interne onderzoek staat los van het strafrechtelijk onderzoek dat gisteren door het Openbaar Ministerie (OM) en het Korps Politie Curaçao is aangekondigd. Het strafrechtelijk onderzoek vindt plaats naar aanleiding van een aangifte door het resort in de wijk Marie Pampoen met betrekking tot het kapotmaken en verwijderen van de hekken aan de zijde van de Drielstraat, waarna zo’n 150 demonstranten het terrein binnenvielen.
Het OM voert dit onderzoek uit in samenwerking met het KPC, in het kader van het onderzoek naar de handelwijze van zowel de demonstranten als de handhavers. Zo meldt OM-woordvoerder Norman Serphos. De recherche zal namens het KPC bijdragen aan het onderzoek, vertelt politiewoordvoerder Imro Zwerwer desgevraagd. Dat onderzoek zal zich vooral richten op de vernielingen, bevestigt Zwerwer. Op het commentaar dat de aanwezige agenten niet snel genoeg hebben ingegrepen, geeft de woordvoerder geen reactie. Wat de precieze situatie is geweest is bij de man nog niet duidelijk.

Baoase 2


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.