Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Afgelopen weekend is voor de 27e keer op Curaçao de internationale atletiekwedstrijd Trupial Classic 2018 georganiseerd.

trupialDit evenement is georganiseerd in samenwerking met AutoCity. Het is een internationale competitie die ieder jaar veel bezoekers trekt. De deelnemers komen uit verschillende landen. In totaal waren er 247 deelnemers, waar van 14 uit St. Kitts & Nevis, 24 uit St. Maarten, 25 uit Aruba en 184 uit Curaçao. Het publiek was zeer onder de indruk van de prestaties van de deelnemers. Er was een sterk deelnemersveld en de atleten, jong en oud, deden niet voor elkaar onder. Daniel Balentina van Trupial heeft in de categorie onder de 18 jaar met het onderdeel discuswerpen zelfs een nieuw record neergezet van 52,30 meter. Een heel goede prestatie. Dit record wekt hoge verwachtingen voor Balentina voor 2019.
Er werden verschillende afstanden gelopen in teams van acht. De resultaten van het hele team telde. Het team van de Baseterre Higschool uit St. Kitts & Nevis eindigde op de eerste plaats, het team van Trupial uit Curaçao op de tweede en het team van Aruba op de derde plaats.
Coach Nabi Wallace van het team van St. Kitts & Nevis kreeg een speciale zilveren onderscheiding, vanwege zijn verdiensten en werk dat hij al jaren doet voor de organisatie Trupial. Tegenwoordig als coach van St. Kitts, maar eerder heeft hij voor Trupial op Curaçao veel gedaan.
Volgend jaar viert Trupial haar 30e verjaardag. Het hele jaar 2019 zullen er activiteiten georganiseerd worden. Natuurlijk de 28e Trupial Classic, maar nog veel meer.
www.trupial-athletics.com


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.