Van een onzer verslaggevers
Willemstad - ,,Het laatste wat de economie van onze binnenstad nodig heeft, zijn extra lasten voor de winkeliers”, stelt Downtown Management Organization.

pundaDMO staat dan ook volledig achter de standpunten van de Vereniging Bedrijfsleven Curaçao (VBC) en Curaçao Hospitality and Tourism Association (Chata) wat betreft het nieuwe wetsvoorstel om het aantal ziektedagen betaald door de werkgever te verhogen van twee naar zes.
Naast de argumenten genoemd door VBC en Chata zoals de verhoging van arbeidskosten, de vermindering van werkgelegenheid, de negatieve impact op de productiviteit van de werknemers en de verhoging van werkdruk op collega-werknemers, ziet DMO ook een risico in de ‘verlaging van de servicegraad’ in de winkels.
,,Het aanbieden van permanente contracten wordt met deze nieuwe wet duurder en risicovoller, meer werkgevers zullen kiezen voor flex-contracten waaraan minder risico’s zijn verbonden”, aldus DMO.
,,Met de komst van meer flex-werknemers met minder ervaring zal de servicegraad in onze winkels omlaaggaan en het toeristisch product van Curaçao verslechteren. Uit diverse onderzoeken in Nederland blijkt dat winkeliers fors meer mensen in dienst zouden nemen en meer vaste contracten geven als de risico’s voor werkgevers worden beperkt.”
Een ander risico van deze nieuwe wet is de doorberekening van de extra werkgeverslasten in de productprijzen, zorgend voor hogere kosten van levensonderhoud voor iedereen op Curaçao. Zo stelt DMO. ,,Kortom, een slechte ontwikkeling voor onze economie en zeker ook voor de ontwikkeling van onze binnenstad.”


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.