Door Agnes van Bergen
Willemstad - Examenkandidaten van het Vespucci College hebben een stunt bedacht om hun docenten op een vrolijke en zachtaardige manier te ‘plagen’ met hun gewoonten en gebruiken, eer zij straks de school verlaten.

vespucci Via de groeps-app, die een vwo-kandidaat had gemaakt, hebben zij met elkaar het plan bedacht en uitgewerkt. Quinty Houtschilt, examenkandidaat havo, vertelt er het volgende over: ,,Het plan moest op korte termijn uitgevoerd worden, want volgende week zitten we weer met z’n allen op Bonaire. We hadden al snel de taken verdeeld en materiaal verzameld. De docenten die gedurende het jaar hun ‘eigenaardigheden’ manifesteren, hebben wij daarmee in het ootje genomen. Zo hebben we onze directrice verrast met een lokaal vol croptops (naveltruitjes) en twee vuilniszakken vol met slippers, daar zij er door het jaar heen op hamert, dat wij fatsoenlijk gekleed behoren te gaan en dergelijke kleding niet accepteert. De docent geschiedenis, mevrouw Van den Mortel, wordt uiteraard mevrouw Wortel genoemd, waardoor het niet vreemd was, dat haar lokaal vol wortels lag. Een voortdurend dorstige leerkracht kreeg voor het komende jaar een lokaal gevuld met glazen water en de vakdocent M&O een volledig volgesmeerd lokaal met pindakaas, waarbij ook een aantal broodjes pindakaas voor haar klaar lag. U begrijpt het al: dol op pindakaas! Het had voorbereiding nodig, dus zonder te verraden wat we precies zouden gaan doen, mochten we ‘s zondagsmiddags van drie tot zeven aan de slag. Vanmorgen vroeg (maandagochtend), rond vijf uur, hebben wij de ‘finishing touch’ gedaan en daarbij de sleutel van het voorhek verstopt. De leerlingen die zich vanaf zeven uur verzameld hadden, mochten na het aanhoren van een toespraakje van een der kandidaten, zelf de sleutel zoeken en ging een ieder tegelijk naar binnen, zowel leerlingen als leerkrachten. Het wow-effect bij de docenten is op video vastgelegd: hilariteit en groot succes verzekerd! Alle docenten konden de grap waarderen. Een dj luisterde het geheel op, maar uiteraard moesten de lessen rond half 10 weer normaal beginnen.”


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.