Van een van onzer verslaggevers
Willemstad - Veneto Holiday Beach Resort heeft tot woensdag de tijd gekregen om een betalingsregeling met Aqualectra te treffen.

Holiday BeachSinds gistermiddag 15.00 uur beschikt het hotel weer over stroom, waardoor de geplande festiviteiten in het kader van Curadise Dance Experience 2018 doorgang kunnen vinden.

Minister Steven Martina (MAN) van Economische Ontwikkeling noemt de situatie ‘pijnlijk’. ,,Het raakt de hotelgasten en het personeel”, zegt Martina. Aqualectra nam donderdag de beslissing om de stroom af te sluiten nadat de eigenaar van het hotel gemaakte afspraken keer op keer niet nakwam. ,,De betalingsregeling werd niet nageleefd: de eigenaar betaalde een maand wel, dan weer maanden niet, waardoor de schuld maar bleef oplopen. Omwille van het personeel en de hotelgasten is Aqualectra coulance blijven betrachten, maar daarvan is geen sprake meer. Het is de hoogste tijd dat de eigenaar zijn betalingsverplichting nakomt.”

Er is dringend vernieuwing en verbetering nodig bij Holiday Beach, aldus Martina. ,,Het is triest om te zien hoe de eigenaar met zijn hotel omgaat. Er moet hoognodig geïnvesteerd worden.” De verwaarlozing van het hotel is voor de minister onbegrijpelijk. ,,Het toerisme op Curaçao zit in de lift. Vorig jaar is er twee procent meer toeristen naar ons land gekomen. Als de grens met Venezuela niet zou zijn gesloten, dan hadden we een groei van 7 procent kunnen constateren. Er is dus voldoende reden voor hotels om de zaken op orde te hebben, om gasten te kunnen ontvangen, lijkt me.”

Indien blijkt dat de eigenaar niet over voldoende financiële middelen beschikt, dient deze zijn conclusies te trekken en het hotel te verkopen, zegt Martina. ,,Dat biedt weer nieuwe mogelijkheden voor Curaçao, ik zie verkoop niet als iets negatiefs. Erger is te blijven steken in de huidige, voor alle betrokkenen onzekere situatie.” De minister zegt te hopen dat er snel betere tijden aanbreken voor Veneto Holiday Beach Hotel.

 


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).