Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De eerste Caribische Plastic Attack vindt plaats op Curaçao, zo wordt bekendgemaakt door de organisatie Clean Caribbean Coalition (CCC).

plasticattack De actie is gericht op het bewustmaken van het publiek over het probleem van plasticvervuiling op het eiland. ,,Tegelijkertijd wordt er met dit vredige protest, een serieus signaal afgegeven aan leveranciers en beleidsbepalers om dringend actie te ondernemen ten einde de onnodige en excessieve hoeveelheden plastic verpakkingen, die verspreid worden op ons eiland, te verminderen en te voorkomen”, aldus CCC. De organisatie werkt samen met het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN), Centrum Supermarket Piscadera en Green Force.
Tijdens de Plastic Attack zullen supermarktbezoekers boodschappen doen en deze na afrekening aan de kassa, bij speciaal daarvoor opgezette tafels, ontdoen van de plastic verpakkingen. De gekochte producten worden overgepakt naar door de bezoekers zelf speciaal daarvoor meegenomen, herbruikbare containers en verpakkingen. Het plastic verpakkingsmateriaal zal vervolgens gesorteerd worden in verschillende boodschappenkarren waarna Green Force Curaçao zal zorgdragen voor de juiste verwerking.
Het evenement zal plaatsvinden op zondag 20 mei 2018, van 11.00 tot 13.00 uur, in Centrum Supermarket Piscadera.
Voor verdere informatie over deelname aan de Plastic Attack: Facebookpagina van Clean Caribbean Coalition (@cleancaribbeancoalition).


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.