Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het nationale vrouwenvoetbalteam is - in twee groepen, zondag en gisteren - vertrokken naar Antigua om mee te doen aan de kampioenschappen georganiseerd door de Caribbean Footbal Union, Women’s Challenge Series 2018.


vrouwenteamSpannend is dat er Amerikaanse scouts aanwezig zijn en de dames een kans maken uitgenodigd te worden om in de Verenigde Staten te gaan voetballen en onderwijs te volgen. De bondscoach is Christopher Jacobus, Andreas Aitatus is de assistent-coach en Gwensca Angelica is verantwoordelijk voor het materiaal. In totaal vliegen er twintig spelers naar Antigua, te weten Angelique Antonio, Yasmin Levens, Goodness Njoku, Saskia van de Mars, Diante Scheepers, Ruayna Stroop, Riesmarly Tokaay, Staygin Stephens, Lindsey Hart, Nuhely Emerenciana, Samantha Statia, Shade Desir, Stephenie Djaoen, Sanne van Leeuwen, Sjulienne Martina, Naomie Valorian, Nadine Carolina, Kadisha Martina, Kiara Snel en Rosheny Kastaneer. 
Curaçao zit in de pool met Guadeloupe, Antigua & Barbuda en Montserrat. Andere (ei)landen die meedoen zijn St. Vincent & Grandines, St. Lucia, St. Kitts, Dominica, Cuba, Barbados, Turks & Caicos eilanden, Jamaica, Martinique, Dominicaanse Republiek, Haïti, US Virgin Islands, Guyana, Grenada, Trinidad & Tobago en Suriname. De wedstrijden worden op drie locaties gespeeld, in het Stade Sylvia Cator, Antigua Recreation Ground, Ato Boldon Stadium, Warner Park Sporting Complex en UWI-JFF Captain Horace Burrell Center of Excellence.
Het toernooi begon al op 18 april en duurt tot en met 29 april. De poule van Curaçao start op 25 april en heeft ook wedstrijden op de 27e en 29e.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).