Van een onzer verslagevers

Willemstad - Bij een zoektocht in twee celblokken van Sentro di Detenshon i Korekshon Kòrsou (SDKK) zijn negen telefoons, een aantal geïmproviseerde steekwapens en een kapmes gevonden.

wapens Deze spullen zaten goed verstopt in de celblokken. Leden van het KPC en Defensie hebben de blokken doorzocht. Het Openbaar Ministerie had namens SDKK en KPC aan Defensie gevraagd om gebruik te maken van het gespecialiseerde zoekteam. De gevonden spullen zijn door de autoriteiten in beslag genomen. Er wordt dagelijks in de gevangenis op de aanwezigheid van drugs gecontroleerd. Daarbij stuit men vaak op ingenieuze manieren die bedacht zijn om de drugs de gevangenis binnen te krijgen, aldus directeur Urny Floran in gesprek met deze krant.Zo zijn er onlangs vijf kleine zakjes marihuana aangetroffen, die in een blik met poedermelk verstopt zaten. Het blik is in de keuken aangetroffen. Deze zaak is nog in onderzoek. Er zijn nog geen maatregelen getroffen tegen de personeelsleden. De leiding wacht het onderzoek af, aldus Floran. Gisteren is er ook een kleine hoeveelheid drugs in de gevangenis gevonden bij de werkplaats. De marihuana zat in heel kleine doosjes, de afmeting is vergelijkbaar met de verpakking voor twee stukjes kauwgum. De drugs die in de gevangenis wordt aangetroffen, wordt niet per definitie door het personeel zelf naar binnen gebracht, aldus Floran. Een tijd geleden hebben gedetineerden die buiten de gevangenis schoonmaken geprobeerd om drugs in de wand van een waterjug naar binnen te brengen.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.