Wie het natuurgebied Ascencion nu bezoekt zal het niet ontgaan.

sargassumEr hangt een penetrante lucht van rotte eieren, dankzij het rottende sargassumwier dat in dikke lagen in de baai is gespoeld. Net als Bonaire en Aruba is ook Curaçao niet ontsnapt aan de toevloed van dit zeewier. Na enige media-aandacht vorige week, is er echter niets gedaan om het materiaal op te ruimen met als gevolg het rottingsproces, ook van dieren die tussen het wier vastzaten. Net als enkele jaren geleden zullen de klachten uit de omgeving wellicht pas leiden tot actie bij de overheid, die beschikt over materieel om dit aan te pakken. Vrijwilligers zijn er genoeg, de coördinatie, daar ontbreekt het aan.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.