Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Fly Allways heeft de geplande vluchten naar Santo Domingo tot nader bericht geannuleerd. De luchtvaartmaatschappij bleek niet aan de voorwaarden te hebben voldaan om toestemming te krijgen van de Curaçaose overheid voor het uitvoeren van de vluchten.


fly allways,,Fly Allways was ervan overtuigd aan alle voorwaarden te hebben voldaan, maar daar is verschil van inzicht over gebleken. Ook heeft Fly Allways geen toestemming gehad om deze vluchten als chartervluchten te mogen uitvoeren”, aldus de luchtvaartmaatschappij in een bericht aan de pers. ,,Fly Allways meende met de vluchten tussen Curaçao en de Dominicaanse Republiek constructief bij te kunnen dragen aan de luchtvaartverbindingen tussen deze twee landen en de connectiviteit te verbeteren.”
De luchtvaartmaatschappij zegt in overleg te zijn met de autoriteiten van Curaçao en Suriname om naar een oplossing te zoeken. Zodra daar een positief resultaat uit komt, zal dit gecommuniceerd worden. Tot die tijd voert Fly Allways alleen vluchten uit tussen Suriname en de Dominicaanse Republiek, waarbij geen passagiers of vrachten van Curaçao naar de Dominicaanse Republiek en vice versa vervoerd kunnen worden. Wie al tickets had gekocht voor de gecancelde vluchten kan een ‘refund’ aanvragen via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..
Begin vorige maand maakte Fly Allways op haar Facebookpagina bekend te beginnen met vluchten naar Santo Domingo. Dit gebeurde enkele dagen nadat Pan Am World Airways Dominica (Pawa) een vluchtverbod opgelegd kreeg door de Raad van Burgerluchtvaart. Deze luchtvaartmaatschappij voerde acht vluchten per week uit tussen Willemstad en de hoofdstad van de Dominicaanse Republiek. Aannemelijk is dat Fly Allways op deze ontwikkeling wilde inspelen.
De Surinaamse luchtvaartmaatschappij startte de verkoop van haar retourtickets van Curaçao naar Santo Domingo voor prijzen vanaf 473 dollar - wat een week geleden nog werd bijgesteld naar 399 dollar. De luchtvaartmaatschappij zou twee keer per week gaan vliegen; elke zondag en woensdag. Maar een dag voordat de eerste vlucht vanuit Curaçao zou vertrekken, afgelopen zondag 4 maart, kregen de reizigers bericht dat hun vlucht was gecanceld.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.