Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - De toeristische sector op Curaçao gaat dit jaar groeien. Dat is de voorspelling van onder andere het ministerie van Economische Ontwikkeling.

meoVoor dit jaar is de verwachting dat de toeristenindustrie op Curaçao met ongeveer 0,8 procent zal bijdragen aan de economische groei. Deze projectie is gebaseerd op een groei van 3 procent van het aantal overnachtingen en een groei van 9 procent van het aantal cruisetoeristen.
De mogelijke investeringen in de toeristensector voor het jaar 2018 zijn niet opgenomen in de economische projectie van MEO. Dat is tijdens een gezamenlijke persconferentie van het MEO, Curaçao Tourist Board (CTB), Curaçao Hospitality & Tourism Association (Chata) en Curaçao Ports Authority (CPA) bekendgemaakt.
2017 Was een jaar vol grote uitdagingen voor de toeristensector op Curaçao. Hierbij wordt onder andere de daling van het aantal toeristen uit Venezuela en de situatie met Insel Air genoemd als factoren die van invloed waren op de toeristische cijfers van vorig jaar. Desondanks zijn alle stakeholders positief gezind over 2018 en zijn ze ervan overtuigd dat het jaar met goede cijfers zal worden afgesloten.
Zo voorspelt CTB bijvoorbeeld dat er een groei zal worden waargenomen in de airlift naar Curaçao. Genoemd wordt hierbij de nieuwe route van TUI vanuit Brussel en andere vliegmaatschappijen die extra stoelen hebben bevestigd op de bestaande route naar Curaçao. ,,De uitdaging van Insel Air en toeristen uit Venezuela geldt nog steeds, maar CTB is ervan overtuigd dat alle inspanningen in 2018 het gewenste resultaat zal opleveren voor de toeristische sector”, zo werd gisteren tijdens de persconferentie aangegeven. Ten opzichte van 2016 was er qua hotelbezetting in 2017 sprake van groei, aldus Chata, die zich, op basis van de huidige bezetting, ook positief opstelt. ,,We hebben alle ingrediënten om van 2018 toeristisch gezien een succesvol jaar te maken.”


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).