Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Door de crisis op de oliemarkt liggen in totaal negen offshore supportschepen stil in de haven van Willemstad.

schepenDat laat woordvoerder van het Offshore Support Base-platform, Marcel Verspuij, desgevraagd aan deze krant weten.
Hij legt uit dat veel offshore operaties en projecten stop zijn gezet, omdat deze niet meer rendabel zijn door de drastische daling van de olieprijzen. ,,Veel bedrijven zijn genoodzaakt om hun schepen en materiaal op te leggen - te ‘stacken’. Dat is natuurlijk een drama. Hierdoor zijn al meerdere bedrijven door hun knieën gegaan”, zo stelt de OSB-woordvoerder.
De boten zijn allemaal van het bedrijf Bourbon Offshore en liggen momenteel stil aan de Brionwerf bij de ‘mooring facility’ van de voormalige rijstfabriek. Het bedrijf moet voor al deze negen schepen, net als elk ander scheepvaartbedrijf dat gebruikmaakt van de haven, gewoon haven- en liggeld betalen, zo zegt Verspuij.
De schepen liggen er al sinds januari 2016, kort nadat de oliecrisis eind 2015 wereldwijd toesloeg. ,,De vooruitzichten voor dit soort schepen zijn vooralsnog niet rooskleurig. De verwachting is dat ze voorlopig geen werk zullen hebben. Hoelang ze nog op Curaçao zullen blijven is op dit moment niet te zeggen”, aldus Verspuij. Maar hij merkt op dat de schepen wel operationeel zijn. Dus mocht er werk komen, kunnen ze direct worden ingezet.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.