Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De Tweede Megapier Tula heeft het eerste cruiseschip kunnen ontvangen, maar is nog niet gereed om ook de zogenoemde businessclass schepen te laten aanmeren, zoals de Oasis.

tulapier En daar is de pier nu juist voor bedoeld: om de extra grote schepen te kunnen huisvesten. Daarvoor moeten er nog twaalf heipalen de bodem in geslagen worden. Albert Swueste, chief operations officer (coo) van Curaçao Ports Authority (CPA), laat dan ook weten dat daar de komende dagen overlast van verwacht kan worden. ,,Er moet nog een meerpaal bij en daarvoor moeten er zes heipalen geslagen worden ter hoogte van Holiday Beach Hotel en zes ter hoogte van Renaissance. Met de palen voor Holiday Beach wordt vanmiddag begonnen en het heien duurt, afhankelijk van de weersomstandigheden, tot zondag. Op dinsdag wordt overgegaan op het heien van de palen voor Renaissance. Overigens zijn deze palen bestemd voor het versterken van de eerste megapier, zo laat hij weten.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).