Door Els Kroon
Willemstad - Onder de meest ideale omstandigheden werd zondag de Piscadera Race gezeild, een van de oudste en gezelligste zeilwedstrijden, georganiseerd door de Curaçao Yachting Association (CYA).

piscadera2

Het negende zeilevenement voor jachten van het seizoen 2017 werd zowel in de racing-klasse als overall gewonnen door de Vuja De van schipper Remco van Dortmondt, de voormalige eigenaar van de Dash, die nu op Aruba furore maakt. De Melody was de Venus Callipyge en de Holiday de baas in de cruising-klasse.
Naast de Vuja De, een J-105, deden in de racing-klasse vier J-24’s mee, de eeuwige opponenten Chamba II, Merlin, La Dolce Vita en Keetje. De Zeeverkenners bemanden als vanouds twee van deze boten, en behaalden op de Chamba II onder leiding van Henry Hernandez een derde plaats, opmerkelijk verslagen door het team van - de na zijn studie teruggekeerde - schipper Mitchell Amasia op La Dolce Vita. De Merlin moest afhaken door een gebroken roer, Keetje werd vierde.
Een stevige, strakke bries van 20 tot 24 knopen zorgde dit jaar voor een spoedig verloop zowel vóór als áán de wind en bijna-recordtijden voor de zeilers, waardoor de tweede start kon worden vervroegd en de boten ruim op tijd, en binnen een half uur na elkaar de finishlijn passeerden. Zeilend Curaçao kijkt uit naar de 34ste Eindejaarsrace, die op 17 december wordt georganiseerd.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).