Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De prijs van aardappelen, groenten en fruit is in de maand september gestegen met 2 procent. Het is de meest opvallende prijsverandering binnen de algemene consumentenprijsstijging.

Groente en fruit duurder,,Het consumentenprijsindexcijfer (CPI) van Curaçao is in de maand september 2017 gestegen van 125,4 in augustus naar 125,6 in september, een stijging van 0,2 procent”, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). En als het CPI tussen september 2016 en september 2017 vergeleken wordt, is er sprake van een stijging van 1,4 procent.
Het CBS tekent een inflatie op van 1,3 procent in de maand september. Ook als gemeten wordt over een periode van twaalf maanden tot en met september 2017, ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder, zijn de prijzen gemiddeld genomen met 1,3 procent gestegen. Dit inflatiecijfer kan ook als indexeringsinstrument gebruikt worden voor salarissen, pensioenen, sociale uitkeringen en overig inkomen.
CBS: ,,Gedurende de afgelopen ruim twee jaar (27 maanden: juli 2015 tot en met september 2017) is er sprake van een gevarieerde consumentenprijsontwikkeling, namelijk eerst een periode van geleidelijk dalende inflatie, gevolgd door een periode van matige deflatie, en uiteindelijk resulterend in de periode vanaf december 2016, met aanvankelijk nul-inflatie en vervolgens een geleidelijk toenemende inflatie. De inflatie van september 2017 (1,3 procent) is de hoogste inflatie sinds mei 2015, toen ook een inflatie van 1,3 procent is gemeten.”


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).