Net zoals een paar jaar geleden staan op het terrein van Aqualectra bij Mundo Nobo weer noodaggregaten van het Britse bedrijf Aggreko.

aggreko De 10 megawatt die de generatoren tijdelijk leveren, is dringend nodig om stroomuitval te verminderen in periodes van extreme hitte, windstilte en toenemend elektriciteitsverbruik. Maar de extra capaciteit maakt het ook mogelijk om bijvoorbeeld onderhoudswerkzaamheden uit te voeren zonder te hoeven schakelen. Maar uiteindelijk wordt gekozen voor een meer duurzame oplossing voor het capaciteitstekort. Volgend jaar wordt begonnen met de uitbreiding van de dieselcentrale aan de Dokweg met 40 megawatt. Daarna zullen de noodaggregaten niet langer nodig zijn.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.