Tekst en foto Els Kroon
Kralendijk - Bonaire kijkt terug op een geslaagde jubileumeditie van de jaarlijkse Internationale Regatta. Toeschouwers, zeilers en festivalbezoekers kwamen volop aan hun trekken.

regattaAchttien microboten uit Aruba voeren samen met drieëntwintig bootjes uit Bonaire hun eigen spannende competitie in vier klassen, waarbij Bonaire triomfantelijk de meeste podiumplaatsen veroverde.
Dat podium was voor deze keer midden in Kralendijk gecreëerd. Op het plein voor het grote centrale podium - dat eerder in de regattaweek plaats bood aan de Caribische groep Kassav, en waar donderdagavond een veertigtal trouwe medewerkers werden gehuldigd - waren zaterdagavond opnieuw duizenden getuige van de uitreiking van bekers, medailles en trofeeën, voorafgaand aan de slotceremonie.
De in de racing 1-klasse bijna ongeslagen ‘Curaçao Marine’, met schipper Mark Rooyakkers en zijn team, streek met de hoogste eer, op de voet gevolgd door de ‘Chamba II’ met Henry Hernandez en de ‘Merlin’ van Klaus Schneider, die de hoogste plaatsen bezetten in de hoog competitieve racing 2-klasse. Het team op de ‘Venus Callipyge’ voer de beste serie races in de cruising-klasse en de ‘Burfish’ voerde met vlag en wimpel de open klasse aan, met negen eerste plaatsen in evenveel races.
De beste optimistenzeilers waren Guillaume Montesant (Opti A) en Tijn van der Werff (Opti B) uit Curaçao en Isabella Lokhorst (Opti C) uit Bonaire. Sipke Stapert, Ramses Alberto en Robert Kieft, allen uit Bonaire, voerden de Sunfish-competitie aan. Pieter Zweers bleek opnieuw de beste kitesurfer en Terence Clappers en Juvannie Agostin de snelste windsurfers. Geerlof van der Wal zegevierde bij de beachcats. De volledige uitslagen zijn te vinden op de website.
regattabonaire.com


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).