Benzineschaarste leidt tot lange rijen bij tankstations.
Van onze correspondent
Kralendijk - Curoil heeft op Bonaire de afgelopen dagen geen benzine kunnen leveren aan de pompstations. Dinsdagmiddag had in de omgeving van Kralendijk alleen pompstation Bonaco nog voorraad, wat lange rijen tot gevolg had. Daarna was het ook daar op.

benzinebon2
,,Alleen in Rincon is nog benzine te krijgen tot de voorraad daar ook op is”, zei de telefoniste van Curoil desgevraagd gisteren tegen het middaguur tegen deze krant. Het gevolg was dat er ook in Rincon lange rijen voor de benzinepomp ontstonden, omdat veel mensen uit Kralendijk daar gingen tanken.
Oorzaak van de schaarste was een defect aan de zogenoemde jetty, de installatie bij het verdeelstation van Curoil in Hato waarmee de tankwagens worden gevuld. De brandweer rukte maandag uit toen het defect aan het licht kwam om de veiligheid te waarborgen. De tankstations van Bonaire konden daarna niet meer worden voorzien van nieuwe benzine. De dieselbevoorrading kon overigens wel doorgaan.
De reparatie werd dinsdag uitgevoerd met hulp van monteurs uit Curaçao, maar daarna moest de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) van Rijkswaterstaat de installatie opnieuw keuren en dat nam meer tijd in beslag dan was voorzien. De hoop was dat dit snel zou kunnen gebeuren. ,,Er is wat vertraging, maar we gaan zo spoedig mogelijk weer bevoorraden. Maar we werken met explosieve producten, dus we moeten er zeker van zijn dat alles goed functioneert”, zei woordvoerster Sabine Curiel gistermiddag.
Er is genoeg benzine in voorraad bij Curoil Bonaire om de tankstations snel weer van een nieuwe voorraad te voorzien. Ook zijn er meerdere tankwagens beschikbaar, aldus Curiel. Wanneer de levering weer op gang komt was gistermiddag nog niet bekend, maar pompstation Bonaco meldde aan het eind van de middag wel dat er vandaag weer benzine getankt kan worden.
In een persbericht laat het Openbaar Lichaam Bonaire weten dat gezaghebber Edison Rijna contact heeft opgenomen met Curoil, ILT en het ministerie van Infrastructuur en Milieu om de situatie te evalueren en een oplossing te vinden. De gezaghebber en ILT doen hun uiterste best om een tijdelijke oplossing te vinden terwijl Curoil maatregelen neemt om aan alle veiligheidseisen te voldoen. Rijna zal vandaag een update geven en vraagt de bevolking tot de situatie is opgelost op verantwoordelijke wijze benzine te gebruiken.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).