Van onze redactie
Willemstad - Fundashon Marshe heeft een aanvang gemaakt met de voorbereidingen voor de renovatie van Plasa Bieu (de Oude Markt), met financiering van het ministerie van Economische Ontwikkeling.

plasabieu
Voor de voorbereidingen heeft Fundashon Marshe het architecten & ingenieurskantoor Plan’D2 aangetrokken. ,,Het team van Plan’D2 heeft een uitgebreide opname gedaan van het gebouw en werkt momenteel aan het onderhoudsplan en herindelingsplan. De nadruk ligt op aspecten zoals hygiëne, ventilatie, verlichting, duurzaamheid en veiligheid. Het is hierbij ook belangrijk om de traditionele aspecten van Plasa Bieu te behouden, zoals het koken op houtskool”, geeft de organisatie aan. Ook zijn er diverse gesprekken gehouden met de huurders van de keukens van Plasa Bieu om hen te informeren over het renovatietraject en zijn ze in de gelegenheid gesteld om hun ideeën en commentaar te geven voor mogelijke verbeteringen. ,,Plan’D2 werkt samen met een begeleidingscommissie, die bestaat uit vertegenwoordigers van Fundashon Marshe, DOW en het ministerie van Economische Ontwikkeling. Volgens de planning zullen de werkzaamheden begin 2018 aanvangen. Gedurende de uitvoeringsperiode zullen de eetgelegenheden van Plasa Bieu toegankelijk blijven voor bezoekers, maar dan op de eerste verdieping van de Marshe Nobo. Zolang de bouwwerkzaamheden nog niet begonnen zijn zal Plasa Bieu zoals gewoonlijk open zijn op de huidige locatie.”
Begin 2018, op het moment dat de uitvoering gaat beginnen, zal Fundashon Marshe het publiek over de tijdelijke verhuizing naar Marshe Nobo informeren.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).