Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad/Philipsburg/Oranjestad - De orkaan Maria is dinsdagavond op een afstand van ongeveer 75 kilometer ten zuiden van Sint Eustatius en Saba naar het westen getrokken.

mariaMomenteel wordt de schade op de eilanden opgenomen, zo laat de Koninklijke Marine weten. ,,De impact die Maria op de kritieke infrastructuur van de Bovenwindse Eilanden heeft gehad, lijkt mee te vallen.”
Dit beeld kan door regenval, golfslag en deining echter nog veranderen, zo waarschuwt de marine. De eerste inwoners zijn reeds op straat gesignaleerd. Zij zijn voor hun veiligheid geadviseerd om voorlopig binnen te blijven.
Zr.Ms. Zeeland en Zr.Ms. Pelikaan zijn vanaf Curaçao weer naar de Bovenwindse Eilanden, waar ze gisteren aan het einde van de dag zijn aangekomen. Beide eenheden zijn beladen met hulpgoederen. Joint support ship Zr.Ms. Karel Doorman is gisteren volledig beladen vanuit Den Helder naar het Caribisch gebied vertrokken.
Op Sint Maarten hebben ongeveer 215 burgers gebruikgemaakt van de zeven shelters om te schuilen voor de orkaan.
,,Militairen blijven de overheid ondersteunen bij het handhaven van de openbare orde en het voorkomen van plunderingen. Ook blijven de aanwezige militairen ondersteunen bij de distributie van water en voeding”, zo stelt de marine.
De haven blijft vooralsnog gesloten tot en met 22 september vanwege hoge golven en deining.
Door orkaan Irma is het dak van de luchthaven voor 80 procent beschadigd. De luchthaven is naar verwachting maanden niet bruikbaar. Toch wordt geprobeerd om binnen enkele weken open te zijn voor civiel vliegverkeer.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).