Van onze redactie
Den Haag - Bij het Rode Kruis staan nog altijd meer dan tweehonderd mensen geregistreerd als vermist na de orkaan Irma op Sint Maarten.

vermistEr is bij veel mensen op het eiland onduidelijkheid hoe het met hun vrienden en familie gaat. Op Sint Maarten helpen vrijwilligers van het Rode Kruis mensen om zich te registreren. Iedereen die in veiligheid is, wordt gevraagd zich te melden op de site van het Rode Kruis.
Het Rode Kruis denkt dat er in werkelijkheid meer vermisten zijn omdat velen door het ontbreken van verbindingen nog niet in staat zijn geweest om de vermissingen te melden. Mensen die geen internetverbinding hebben kunnen het noodnummer 0800-1351 bellen om dat alsnog te doen. Het Rode Kruis vraagt iedereen die in veiligheid is dat door te geven op de site van de hulporganisatie.
Gisteren vertrokken drie extra hulpverleners van het Rode Kruis naar Sint Maarten die gaan helpen met zoeken naar de vermiste personen op het eiland.
Op gironummer 5125 ‘Nederland helpt Sint Maarten’ is tot nu toe 3,2 miljoen euro binnengekomen. Vrijdag is de Nationale Actiedag ‘Nederland helpt Sint Maarten’. Die dag zullen radio en televisie de hele dag aandacht besteden aan de slachtoffers van orkaan Irma.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).