Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Een aantal supermarkten heeft samen met wat bevriende bedrijven de handen in elkaar geslagen en ervoor gezorgd dat er pallets met hulpgoederen naar de Bovenwinden zijn vervoerd.


Hulpgoederen supermarktenDat heeft Joel da Silva de Goes van Goisco tegenover deze krant verklaard. ,,Wij hebben al via de Nederlandse marine containers gestuurd. Ook zijn er bij de luchthaven veel goederen afgeven voor luchttransport. Zo proberen wij samen het volk van Sint Maarten en de Bovenwinden te helpen”, aldus Da Silva de Goes.
Er is heel veel water en ingeblikt voedsel verzonden. ,,Natuurlijk houden wij er rekening mee dat de mensen daar nu geen stroom hebben om het voedsel in de koelkast te bewaren. Wat wij hebben gestuurd, zijn vooral producten van de makutu básiko.” De supermarkten werken ook nauw samen met de MCB-bank, Banco di Caribe, RBC en First Caribbean. Die banken willen goederen versturen voor het personeel op de Bovenwinden, zo legt Da Silva De Goes uit.
Het is niet de eerste keer dat de supermarkten samenwerken om hulp te bieden, aldus de directeur van Goisco. ,,Wij helpen al eerder geholpen. Zo hebben wij in het verleden Sint Maarten geholpen bij orkaan Luis, maar later ook Haïti. Het is onze plicht om te helpen, wij geloven in solidariteit en een helpende hand uitsteken.” De supermarkten die samen met Goisco de krachten hebben gebundeld zijn Esperamos, Mangusa, Bon Bini, met hulp van Softex, Sahara Casino en Texas Alaparia.
Da Silva de Goes heeft afgelopen zondag contact gehad met de Nederlandse Defensie, zo legde hij uit. ,,Er is ook contact geweest met de Nederlandse Vertegenwoordiging. Aan ons is gevraagd om zoveel mogelijk te helpen. Nu de eilanden in het gebied zo zijn getroffen, moeten wij vanuit Curaçao als een hub voor de hulpgoederen dienen. Wij hebben al een aantal trailers verzonden en gaan daar deze week en volgende week mee verder.”
Vreugdenhil Supermarket heeft na overleg met het Rode Kruis besloten dat klanten ook bij hen de hulpgoederen voor de orkaanslachtoffers kunnen afgeven. ,,Het loopt storm, wij zijn sinds afgelopen donderdag bezig. Onze wagens rijden af en aan met goederen die naar het Rode Kruis worden gebracht. Wij kijken als supermarket per keer wat wij aan producten kunnen toevoegen voor de variatie in het aanbod. Zo hebben wij laatst heel veel sap gestuurd, omdat de meeste mensen flessen water afgaven”, aldus manager Alan Evertsz.
Bij Van den Tweel op Zeelandia kunnen klanten ook hulpgoederen afgeven voor het Rode Kruis. De respons is heel goed, zegt manager Mischa Verzuu. ,,Mensen brengen kinderkleding, kinderstoeltjes, maar ook eten en drinken. Wij hebben zelf na overleg met het hoofdkantoor in Nederland pallets met water, melk en cornflakes gestuurd. Wij staan in nauw contact met het Rode Kruis, je kan dan wel hulpgoederen inzamelen, maar je moet wel zeker weten dat de spullen ook snel bij de mensen komen”, aldus Verzuu.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).