Van onze correspondent
Oranjestad - ,,Deze situatie is niet gemakkelijk voor zijn familie, vrienden en partijgenoten. Vooral zijn jonge kinderen hebben het heel zwaar”, zei minister-president Mike Eman (AVP) op de vraag hoe de regering van Aruba tegen de aanhouding van minister, tevens prominent partijgenoot, Paul Croes aankijkt.


croes,,Als collega’s kunnen we niet anders reageren dan met solidariteit en medeleven. Het Openbaar Ministerie moet gewoon zijn werk kunnen doen, zo werkt dat in ons land. Daarnaast is het zo dat iemand onschuldig is zolang er geen veroordeling is uitgesproken door de rechter.”
Premier Eman vindt nog steeds dat zijn kabinet de juiste beslissing heeft genomen door de bewindsman op non-actief te stellen en zijn portefeuilles te laten waarnemen door andere ministers (maar Croes wel aan te houden in zijn functie als bewindsman). ,,Ons land heeft geen wettelijke regeling voor dit soort situaties. We hebben gevolgd wat in de staatsregeling van veel landen gebruikelijk is. Om onze eigen wetten aan te passen, zou een traject van een paar jaar nodig zijn, dus dat was geen optie. We moeten gewoon afwachten, terwijl het recht zijn loop heeft en, niet vergeten, dat er een groot verschil is tussen verdacht worden en veroordeeld zijn.”


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).