Van onze redactie
Willemstad - De Stichting Curaçao Clean Up roept de bevolking van Curaçao op om weer massaal ‘nee’ te zeggen tegen vervuiling. Dit jaar door de handen uit de mouwen te steken op een vervuilde plek naar eigen keuze.


cleanupBuren kunnen hun eigen straat schoonmaken, kinderen het terrein rondom hun school, of collega's kunnen de weg naar hun werk onder handen nemen.
Bij de Curaçao Clean Up kunnen deelnemende groepen zich aanmelden om in aanmerking te komen voor vuilniszakken, korting op frisdranken van Coca-Cola, tips en trucs, eventueel overige schoonmaakmaterialen zoals harken, handschoenen en prikkers, en een gratis doortocht bij de stortplaats of het overslagstation van Selikor.
Daarnaast doet de stichting ook weer een oproep aan bedrijven om de ‘Nationale Schoonmaakdag’ te sponsoren met financiële of materiële donaties. Hoewel de Curaçao Clean Up in de nieuwe opzet efficiënter en goedkoper is qua uitvoering, blijft voldoende sponsoring onmisbaar en van levensbelang voor het initiatief.
De afgelopen jaren is, mede door de Curaçao Clean Up, milieuvervuiling op Curaçao op de kaart gezet. Verontwaardigde gebruikers maken regelmatig foto’s en video’s van vervuilde plekken op Curaçao. Diverse plekken blijven sinds de verschillende acties zichtbaar schoner.
De Stichting Curaçao Clean Up is daarnaast ook blij dat aanpak van vervuiling een prominente plek heeft gekregen op de agenda van de nieuwe regering en moedigt de regering aan om snel en overtuigend actie te ondernemen. En dat is volgens de stichting nog een reden om aan de Curaçao Clean Up deel te nemen.
,,Langzaam zijn we de strijd tegen vervuiling aan het winnen, de Curaçao Clean Up is dé kans voor de bevolking om te laten zien dat we een schoon Curaçao belangrijk vinden”, aldus één van de initiatiefnemers, Maarten Schakel.
De Curaçao Clean Up vindt zoals altijd plaats op de derde zaterdag van september, dit jaar is dat op 16 september. Voor meer informatie en inschrijving wordt verwezen naar de website: www.curacaocleanup.com.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).