Door Els Kroon

Willemstad - De uitbreiding van het windpark bij Tera Kòrá werd gisteren op spectaculaire wijze officieel geopend.

windmolen2

Premier Eugene Rhuggenaath en minister van Economische Ontwikkeling Steven Martina namen de honneurs waar voor de regering van Curaçao die verder werd vertegenwoordigd door minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning Zita Jesus-Leito en minister van Financiën Kenneth Gijsbertha. Samen met de ceo’s Henk Hutting en Rik van de Walle van respectievelijk NuCapital en Aspiravi, en de directeuren van Aqualectra en NuCapital Management, Darick Jonis en Roy Kolader, onthulden zij een gedenksteen. Daaraan voorafgaand konden 250 genodigden genieten van een sprankelende muzikale en culturele show, die zijn letterlijke en figuurlijke hoogtepunt bereikte bij het abseilen door Albert Schoop vanaf de 91 meter hoge gondel van windmolen nummer 7 waar de openingsceremonie plaatsvond. Het project vergde een totale investering van 36 miljoen dollar. Kolader nam de gelegenheid waar om de traditionele donaties te overhandigen aan vier lokale organisaties, die cheques voor een gezamenlijke waarde van 32.500 gulden in ontvangst mochten nemen. 


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).