Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Onderwijsvakbond Sitek heeft weer gedreigd met een staking en wel op de eerste schooldag, 17 augustus. Aanleiding hiervoor is de verklaring van minister Armin Konket (MAN) van Bestuur, Planning en Dienstverlening, om de onderdelen van het onderwijsconvenant te willen evalueren.

Staking sitekDat convenant is in het verleden gesloten tussen de bond en de toenmalige minister van Onderwijs, Irene Dick (PS). De vakbond heeft de verklaring van Konket als een koude douche ervaren. Voor Sitek is de verklaring ‘het bewijs dat het onderwijs door de regering niet serieus wordt genomen’, zo verklaarde voorzitter Lio Plantijn.

Een maand geleden dreigde de bond ook al met een staking. De dreiging nam toen af na een spoedvergadering om 06.00 uur in de ochtend met Onderwijsminister Marilyn Alcalá-Wallé (PAR). Bij die vergadering is er over een aantal knelpunten gesproken, zoals de uitbetaling van de kerstbonus, het verschil in werkuren voor docenten aan havo/vwo-scholen en docenten bij vsbo-scholen en de promotie van docenten van een A- naar een B-status. Sitek dreigt nu te gaan staken als er geen oplossing komt voor alle pijnpunten die in de vergadering met de minister zijn besproken. De voorzitter van de onderwijsvakbond en de ministers Alcalá-Wallé en Konket waren gisteren niet bereikbaar voor commentaar.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.