Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het Urgentieplan van de regering om de armoede in de wijken te bestrijden, wordt vanaf september in Barber, Buena Vista en Montaña uitgevoerd. Zo heeft de regering in een verklaring laten weten.


OPUrgentieplan snelHet plan wordt naar verwachting over twee weken in de ministerraad besproken en goedgekeurd. De afgelopen weken heeft de regering met verschillende organisaties en deskundigen gesprekken gevoerd over de wijken op Curaçao. Daarbij zijn verschillende rapporten uit het verleden over de ontwikkeling van wijken geanalyseerd. Verschillende ministeries hebben met een paar wijken overlegd.
Deskundigen van de United Nations Development Programme oordelen dat voor een duurzame bestrijding van armoede in de wijken het belangrijk is om een paar activiteiten met elkaar te combineren en deze snel uit te voeren. De regering is daarom van mening dat het niet raadzaam of mogelijk is om in alle wijken tegelijk te beginnen. Dat is de reden waarom er nu voor drie wijken is gekozen. In overleg met wijkbewoners, wijkorganisaties en onder meer Plataforma Bándabou, zijn de verschillende thema’s en activiteiten behandeld die voor iedere wijk apart belangrijk zijn. De regering gaat er vanuit dat Curaçao met haar aanpak voor armoedebestrijding als model voor andere landen kan dienen.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).