Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Vakbond UGTK/Cadmu vergadert deze ochtend met de directie van Insel Air. Dat heeft voorzitter Wendell Meulen tegenover deze krant verklaard.

Overleg Insel Air,,Afgelopen vrijdag hadden de circa 130 werknemers de kans om te kiezen voor een vrijwillig ontslag. Wij hebben begrepen dat van de circa 130 werknemers zo’n 65 personeelsleden hebben aangegeven dat zij vrijwillig met ontslag willen. In de vergadering van vandaag moeten wij horen hoe het nu verder met de personeelsleden moet”, aldus Meulen.
Insel Air verklaarde vorige week dat wanneer weinig werknemers voor het vrijwillig ontslag kiezen, de maatschappij gedwongen zou zijn om bij het ministerie van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (SOAW) ontslag voor de werknemers aan te vragen. De bond wil ook met de directie spreken over het standpunt van de leden. Meulen ontkent berichtgeving in de media van afgelopen weekend dat er vandaag gestaakt zou worden bij Insel Air.
Tijdens een vergadering met de vakbond vorige week woensdag hebben ongeveer 150 personeelsleden hun vertrouwen in de directieleden André Delger en Gilles Filiatreault opgezegd. De personeelsleden vinden dat het de directie niet is gelukt Insel Air uit het slop te halen. De leden hebben hun ongenoegen over de directie in een brief aan minister-president Eugene Rhuggenaath kenbaar gemaakt. Volgens Meulen heeft de premier nog niet op de brief gereageerd. Vanavond vergadert de bond met personeelsleden van Insel Air.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).