Van een onzer verslaggevers

Willemstad - Als voormalig hoofdorganisator van de Curaçao Baseball Week (CBW) heeft Blue Bay Curaçao Golf & Beach Resort namens het honkbalevenement 18.000 gulden gedoneerd aan de Curaçao Baseball Development Foundation (CBDF).

cbw

Deze donatie komt voort uit het CBW-veilingdiner dat in december 2016 plaatsvond. Het bedrag zal door de CBDF worden gebruikt om de organisatie van het aanstaande Little League baseballtoernooi (voor spelers van 13-18 jaar) mogelijk te maken. Daarnaast zullen alle deelnemende lokale baseballorganisaties tien dozijn ballen ontvangen.Tijdens het grootste jaarlijkse baseballevenement van Curaçao zijn er gedurende het veilingdiner voor het goede doel bijzondere baseball collector’s items onder de hamer gegaan: gesigneerde ballen, bats, gloves en shirts van onder anderen Jones, Balentien, Gregorius, Schoop en Profar. Ook werden non-baseball items zoals de gesigneerde sprintschoenen en een gesigneerd Olympische Spelen 2016-shirt van Churandy Martina geveild.De uiteindelijk opbrengst van de veiling bedroeg 77.400 gulden en daarvan komt. 18.000 gulden ten goede aan de CBDF. De overige gelden zijn of worden gebruikt om andere donaties mogelijk te maken, zoals 9.000 gulden aan FDDK en de realisatie van de MLB Kids Trip naar Miami volgende maand. De Curaçao Baseball Development Foundation is erg blij met de donatie. ,,Namens het bestuur van de CBDF willen wij de Curaçao Baseball Week en Blue Bay hartelijk danken voor deze donatie. Deze bijdrage zal ons enorm gaan helpen in de ontwikkeling van onze jeugd door middel van de baseballsport. Daarnaast zijn wij erg blij met feit dat de CBW haar bestaansrecht behoudt voor de komende drie jaren, ter promotie van de sport, het eiland en ter bevordering van de lokale saamhorigheid”, aldus Lipo Elhage, voorzitter van de CBDF. ,,Naast alle baseballactiviteiten tijdens de CBW, speelt geld ophalen voor het goede doel een centrale rol in het totaalconcept sinds de eerste editie in 2013. Om de totale lokale baseballsport zo veel mogelijk te steunen wordt ieder jaar een bestemmingsplan ontwikkeld in samenwerking met medeorganisatoren Hensley ‘Bam Bam’ Meulens en Ben Thijssen om de donaties te realiseren. Namens de CBW helpen we de relatief jonge CBDF graag om hun eerste doelen te behalen wat betreft talentenontwikkeling op Curaçao en staan we achter dit succes van en voor Curaçao” sprak Vincent Zrour namens Blue Bay.De Curaçao Baseball Week 2017 vindt plaats van 1 tot 9 december 2017. Nieuwe organisatoren Tao Curaçao en Qube maken zeer binnenkort de verrassende plannen bekend.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).