Van een onzer verslaggevers

Willemstad - Personeel van het Sint Elisabeth Hospitaal (Sehos) kon zaterdagochtend een kijkje nemen bij Hospital Nobo Otrobanda (HNO). De ziekenhuismedewerkers waren vooral benieuwd waar in het nieuwe ziekenhuis de afdeling komt waar zij straks moeten werken.

hno2

Dat meldt stichting Sona, namens de overheid verantwoordelijk voor de uitvoering van het project, via een persbericht. Volgens de stichting maakten ‘enkele honderden’ personeelsleden, waaronder specialisten en verpleegkundigen en hun familieleden, gebruik van de mogelijkheid om hun toekomstige werkplek te bezoeken. De medewerkers van Sona en bouwvakkers die aan het werk waren legden uit waar, welke afdeling komt. De stichting besloot tot de ‘inloop’ om het Sehos-personeel ‘alvast een eerste indruk te geven van de totaliteit en complexiteit van het project’. In een later stadium zal het personeel per afdeling worden rondgeleid en meer informatie krijgen over de exacte werkplek en die van andere afdelingen waarmee zij samenwerken en over ‘de nieuwe werkmethoden die dan van toepassing zullen zijn’.Het transitietraject, de overgang van organisatie, personeel en apparatuur van Sehos naar HNO, werd in juli 2016 door Sona stopgezet, omdat volgens de stichting adviesbureau Berenschot, destijds uitvoerder van het project, een voorschot van 3,5 miljoen gulden voor het traject ‘niet afdoende’ kon verantwoorden. Sona en Berenschot worden het ook niet eens over een claim van bouwer Ballast Nedam en de maandelijkse fee die Berenschot na 2016 in rekening wil brengen. Per 1 januari 2017 wordt de werkrelatie met Berenschot verbroken. Op 24 maart dit jaar laat demissionair minister Zita Jesus-Leito (PAR), dan nog van Gezondheid, Milieu en Natuur, weten dat de bouw van HNO definitief verder gaat zonder Berenschot. Sona is daarmee verantwoordelijk voor zowel het beheer van de fondsen als de uitvoering van het project.Maar sinds zijn aantreden op 1 juni loopt het transitietraject weer volop, zo verzekert Anthon Casperson, algemeen directeur van Sehos, drie weken later tijdens een presentatie aan de pers. De Sehos-directie gaat ervanuit dat het nieuwe ziekenhuis eind 2018 klaar is en dat de verhuizing naar de nieuwe locatie ‘binnen 7 maanden daarna’ is afgerond. Dat gebeurt vanuit het ziekenhuis onder regie van een stuurgroep met medisch directeur Franke Scheper, financieel directeur Elvis Thode en assistent van de Raad van Bestuur Eduard Eleonora.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).